MENÜ
Sepet
Gösterilen: 1 ile 20 arası, toplam: 20 (1 Sayfa)

Anadolu coğrafyasında yaşayanlar için kahvaltı çok önemli bir öğündür. Her gün birçok kahvaltılık çeşidiyle yapılan bu öğün, özellikle pazar günleri ise aileyle birlikte yapılan keyifli bir aktiviteye de dönüşmektedir. Benzersiz şekilde hazırlanan kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz ürünlerinden biri de tahindir. 

Tahin, susamların kavrulması ve öğütülmesiyle hazırlanan bir yiyecektir ve Orta Doğu coğrafyasında sıklıkla tüketilmektedir. Öğütülen susamlar, ezilerek tahin haline getirilmektedir. Sıklıkla tek başına tüketilen tahin, pekmez ve bal gibi gıdalarla karıştırılarak da yenebilmektedir. Bunun yanı sıra hamur işlerinde de oldukça geniş bir yelpazede kullanılabilmektedir. Yine humus gibi ünlü yiyeceklerin hazırlanmasında tahin kullanılan temel malzemelerden biridir.

Oldukça yoğun bir kıvama ve lezzete sahip olan tahin, sağlığa faydaları açısından da önemli bir kahvaltılık olarak bilinmektedir. 

Tahinin Faydaları Nelerdir?

Tahin, yöresel kahvaltılıkların arasında önemli bir yere sahip olmakla birlikte, sağlığa faydaları nedeniyle de yaygın bir tüketime sahiptir. Midedeki rahatsızlıklara iyi gelen tahin, cilt sağlığınız açısından da oldukça olumlu etkiler barındırır. Antioksidan özelliğiyle hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan tahin, kırışıklıkları azaltır ve daha parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Sabah kahvaltılarında düzenli olarak tüketeceğiniz tahin, gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi de büyük oranda karşılamaktadır. Bu sayede yorgunluk ve halsizlik gibi sorunlarla daha rahat biçimde başa çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra özellikle kış mevsiminde vücut direncinizi arttırır ve hastalıklardan korur.

Kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan tahin; damar tıkanıklığı, yüksek kolesterol gibi sorunlara karşı da oldukça faydalıdır. Kan akışını düzenlemesiyle kalp krizi ve inme riskini azaltır. Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle hem çocuklar hem de kemik erimesine riskine karşı yaşlılar için ideal bir besindir.

Doğal Tahin: Damağınızda Lezzet Patlaması Yaratacak!

Yerel üreticiler tarafından üretilen tahinlerin farklı çeşitlerini bulmak mümkündür. Kavrulmuş susamla imal edilen tahinler oldukça yoğun bir kıvam ve lezzete sahipken, çifte kavrulmuş alternatifler ise çok daha yoğun bir aroma sunmaktadır. Hangi tahin çeşidini seçerseniz seçin, organik tahinlere yönelmeniz gerekir.

Fabrikasyon tahinlerde bulunan koruyucu ve kimyasallar, besin değeri açısından olumsuz olarak yansımaktadır. Bunun yanı sıra bu tip üretim lezzetin de zayıflamasına neden olmaktadır. Ev yapımı tahin çeşitleri ise, çok daha yoğun bir aromaya ve aranan eski lezzete sahiptir. Tahinin besin değerlerinden daha fazla faydalanmak ve çok daha lezzetli bir ürün satın almak istiyorsanız, yerel üreticilere başvurmanız gerekir. Yerel üreticiler, susamı doğal yöntemlerle üretmekte ve bundan elde edilen tahini ise geleneksel yöntemlerle hazırlamaktadır.

Farklı gramajlarda satın alabileceğiniz doğal tahin ürünlerini, üretim tarihinden itibaren iki yıl boyunca kullanabilirsiniz. Ancak uygun saklama koşullarında olduğundan, serin bir alanda ve gölgede tuttuğunuzdan emin olmalısınız. Ayrıca bu tahinlerin koruyucu içermediğini unutmamalı ve kısa sürede tüketmeye çalışmalısınız. 

Katkısız Tahin Nereden Alınır?

Birçok tüketici, katkısız ve doğal tahini nereden alacağını merak eder. Market raflarında bulunan birçok ürünün koruyucu ve kimyasal içermesi nedeniyle, tüketiciler bu gıdalardan uzak durmak isterler. Bununla birlikte yerel üreticilere ve doğal ürünlere ulaşmak zorlayıcı olabilir. 

Söyle Yerinden, doğal üretim yapan yerli üreticiler ile tüketicileri bir araya getiren pazar yeridir. Titizlikle seçilen yerel üreticiler, tamamen geleneksel yöntemleri kullanarak, doğal üretim yapmaktadır. Bu sayede tüketiciler, diledikleri ürünleri gönül rahatlığıyla seçebilirken, güvenli alışveriş yöntemlerinin de tadını çıkarır.

Siz de tahin fiyatlarını ve özelliklerini Söyle Yerinden üzerinden inceleyebilir, dilediğinizi ürünü sepete ekleyerek, kısa sürede alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.