Anzer Balının Farkı Nedir?

Bal her çeşidi ile vazgeçilmez bir yiyecek. Faydaları saymakla bitmiyor. Sadece vücut için değil güzellik dünyasında da oldukça yararlı. Bununla beraber oldukça fazla çeşidi de var. Bunlardan biri de Anzer Balı. Rize’nin Anzer yaylasında arıların 400’den fazla çiçeği dolaşarak öz suyunu toplaması ve bunu bal haline getirmesiyle elde edilen mucizevi bir yiyecek o.  Anzer balını diğer ballardan ayıran özellikler ise çok fazla. Çiçek balları arasında en iyisi olarak bilinen Anzer balı, kokusu, düşük glikoz oranı ve aromatik tadıyla dünyanın en güçlü balı olarak bilinir. Bu yüzden de altın değerinde bir bal türüdür. Özellikle Osmanlı döneminde padişahların tükettiği bal olarak da bilinen Anzer balı, coğrafi işaretli tek bal olma özelliğini de taşıyor. Yine aynı şekilde Anzer balını ünlü, pahalı ve özel yanı ise, çiçek türlerindeki çeşitlilik ve nadirliği kadar, bal yapımında yer alan arılarının cinsidir. Bu yüzden de oldukça nadir bulunan bir bal. 


Anzer Balı Faydaları Nelerdir?

Anzer balının ne olduğunu ve neden farklı olduğunu gördük. Peki, Anzer Balı Faydaları Neler? Balın faydaları bile saymakla bitmezken Anzer balının faydaları burada daha da önem kazanıyor. Anzer balı, enerji arttırıcı özelliği ile çok dikkat çekiyor. Bunun yanında kalp, damar hastalıklarına karşı oldukça yararlı. Yine aynı şekilde sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde de kullanılmakta. Kabız, sarılık, kısırlığı giderici, ishal önleyici ve aynı zamanda kanser tedavilerinde de kullanılan bir yiyecek. Diğer yandan merhem olarak da kullanılabilir. Yaralı bir yeriniz var ise üzerine sürebilirsiniz. Bal tatlı olduğu için kilo yapımına destek olur gibi gözükse de Anzer balı kilo yapmaz. Bu yüzden rahatlıkla tüketebilirsiniz.  Son olarak ise son dönemde oldukça yaygın olan kansızlığa da iyi gelmektedir.


Anzer Balını Kimler Tüketebilir?

Anzer balı konusunda diğer merak edilen sorulardan biri de: Anzer Balını Kimler Tüketebilir? Bunun için herhangi bir yaş sınırlaması yok. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey yaşa göre miktarı. Buna göre, yaş olarak büyük olanlar günde iki defa yemeklerden önce tüketebilir. Ölçü olarak ise yemek kaşığı yeterlidir. Yaşı küçükler ise yine günde iki defa tüketebilir fakat miktar olarak tatlı kaşığı kullanmalıdırlar. 1 yaşından büyük bebekler ise günde iki defa sadece bir çay kaşığı tüketmelidir. Aksi halde bünyesine fazla gelebilir. 


Anzer Balı Fiyatları Nedir?

Son dönemlerde oldukça popüler olan Anzer balı hakkında piyasada çok fazla seçenek vardır. Bu yüzden de orijinal Anzer balını bulmak oldukça zordur. Bu yüzden markaları araştırırken oldukça titiz bir araştırma yapmalı ve güvenilir sitelerden alışveriş yapmalısınız. Anzer Balevi markası ve “Soyleyerinden.com” sitesi bu konuda en güvenilir isimlerden. Sizler de Anzer Balı alışverişinizde söyleyerinden.com ile oldukça güvenilir alışveriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda Anzer balı piyasada oldukça fazla farklı fiyatlara satılmaktadır. Bu konuda ucuz diye gerçek olmayan bal almamalısınız. Söyle Yerinden bu konuda sizlere güvence vermektedir. Yapmanız gereken tek şey sayfamızı ziyaret ederek Anzer balı siparişini oluşturmaktır.  Söyle Yerinden orijinal ve en Uygun Fiyatlı Anzer Balı seçenekleri ile sizleri mutlu edecektir.