Kolay Et Kavurma Tarifi

Yemek pişirmek her ne kadar kolay gözükse de bazı püf noktaları ile yemeğin lezzetini bambaşka bir seviyeye çıkartabilirsiniz. Bu kolay yemek yapma konusunda ise bazı istisnalar vardır. Bunlardan biri de Et Kavurma olmakta. Et pişirmek el lezzeti kadar bazı püf noktaları bilmeyi de gerektiren bir durumdur. Aksi halde pişirdiğiniz et yavan ve lezzetsiz olabilir ya da pişmemiş olabilir. 

Kurban bayramlarında özellikle neredeyse her evde kavurma vardır. Kültürümüzde de gelen misafire kavurma ikram edilir. Bu yüzden iyi bir kavurma tarifi bilmek oldukça önemli bir meziyettir. Şimdi sizlere Dana Kavurma Tarifi ile lezzetli ve bir o kadar pratik olan yemeğimizin püf noktalarından bahsedelim. 

Dana Kavurma Yapmak İçin Malzemelerimiz ise şöyle;

500 gram kuşbaşı dana eti

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su


Dana Kavurma Yapılışı

Önceden ısıttığımız tencereye etlerimizi atmakla başlayın. Etler sularını salıp sonra suyun hepsini çektiğinde soğanı ve zeytinyağını koyarak pişirmeye devam etmelisiniz. Ardından kaynamış suyu tencereye ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp kısıkta pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Ardından tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Pratik ve kolay dana kavurma tarifimiz ile muhteşem bir sofra hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kavurmanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?  

Et pişirmekteki belki de en önemli şeylerden biri pişen etin yumuşak olmasıdır. Bu durum et pişirmede püf noktalar gerektirir. Çünkü her pişen et maalesef ki yumuşak ve sulu olmaz. Aksine kurumuş ve sertleşmiş olabilir. Bu da hem lezzet açısından hem de yemek açısından çok sıkıntı çıkartabilir. Bu konuda et pişirmeden önce genelde "Lokum Gibi Kavurma Nasıl Pişirilir?" sorusu akıllara gelir. Bu konuda yapmanız gereken şeylerden bazıları şu şekilde. Önce etinizi güzelce mühürlemek, yani yüksek ateşte çevirerek suyunu içine hapsetmek ve etin lezzetini içinde bırakmak yapabileceğiniz ilk şeydir. Diğer yandan tuzunu en son ilave etmek, içerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmek de yapabileceğiniz diğer püf noktalardır. Yine aynı şekilde eğer Kurban Bayramı dolayısıyla et pişirecekseniz ve etinizin yumuşak olmasını istiyorsanız kurban etinizi bir süre dinlendirdikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Bu işlem etinizin midenize oturmamasını sağlarken etin lezzetini de çok artıran şeylerden biri olmaktadır.


Söyle Yerinden Kavurma Fiyatları  

Et yemekleri her insanın favorisidir. İnsanlar dışarıda yedikleri lokum gibi et kavurma yemeğini evde de yapmak ister. Bu yüzden kavurma oldukça popüler yemeklerden biridir. Fakat her insanın bunu yapacak zamanı yoktur. Çünkü et pişirmek o kadar kolay bir iş değildir. Bu yüzden internet üzerinden kavurma satın almak oldukça popülerdir. Siz de hem uygun fiyatlı hem de lezzetli olan kavurmayı bulmak için arayışa girmek zorunda değilsiniz. Söyle Yerinden bu konuda sizlere güvenilir kavurma konusunda güvence verir. Bünyesindeki Pınarbaşı Hakiki Kavurma, Dayı Yeğen Kavurma ürünleri özellikle tercih edilen ürünler arasındadır. İstediğiniz çeşit kavurma çeşitlerini bünyesinde barındıran Söyle Yerinden güvenle tercih edebileceğiniz bir markadır. Sizler de sitemize girerek ilgili kategoriden ürünlerimizi inceleyebilir ve damak tadınıza göre sipariş verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.