Sağlığımız açısından mucize olarak nitelendirilen ürünlerden biri de Sirke ve sirke çeşitleridir. Bu yazımızda sizlere sirke çeşitlerini ve faydalarını anlatacağız.

Sirke Nedir? Nasıl Yapılır?

Televizyonda, organik sitelerde sirkenin faydalarından sürekli olarak bahsedilmektedir. Dolayısı ile sirke konusunda birçok yazı hatta farklı ürünlerde mevcuttur. Peki, Sirke Nedir? Sirke Nasıl Yapılır? Sirke dediğimiz şey aslında meyve şekerinin asidik aside dönüşmesi ile oluşur. Buna göre de aslında sirkeyi her meyveden rahatlıkla yapabiliriz. Hatta, eğer evinizde olgun meyveler var ise bunları sirke yaparak değerlendirebilirsiniz. Bu noktada öne çıkan en popüler olan meyveler ise turfanda olan elma, nar ve üzümdür. Bu meyvelerle yapılan sirkelerin tadı oldukça güzel olur.

Sirkenin Faydaları Nelerdir?

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte hastalıklarda artmakta. Bu noktada en önemli yardımcınız sirkeler olmaktadır. Çünkü Sirkenin Faydaları saymakla bitmez. Öncelikle kış aylarında solunum yolu enfeksiyonları, bağışıklık sisteminde bozulma ya da yavaşlama, öksürük ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar artar. Bu yüzden de özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak bu noktada yapacağınız en önemli şeydir. Sirkenin en büyük faydalarından biri de bağışıklık sistemine iyi gelmesidir. Sirkeler, içerisindeki yararlı bakteriler sayesinde metabolizmanızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Diğer yandan diğer hastalıklar içinde koruyucu bir bariyer oluşturur. Sirkenin antiseptik gücü ve mikrop kırıcılığından ötürü sadece dahili değil harici olarak da bizlere yardımcı olur. Sadece içerek ya da salatalara koyarak değil, temizlikte ve cilt bakımında da sirkeye yer verebilirsiniz. Örneğin, su ve elma sirkesi ile yapacağınız karışımı bir sprey ile yüzünüze uygulayabilir ya da su ile yapacağınız başka bir karışım ile evinizin temizliğinde sirkeyi kullanabilirsiniz.

En Faydalı Sirke Hangisidir?

Sirke, sadece tek çeşidi olan bir ürün değildir. Birçok Sirke Çeşidi vardır. Elma sirkesi, beyaz üzüm sirkesi, üzüm sirkesi, alıç sirkesi, sarımsaklı limon sirkesi, enginar sirkesi, sakızlı elma sirkesi, Gilaburu Sirkesi, Dört Hırsız Sirkesi ve Ceviz SirkesiPirinç Sirkesi, kayısı sirkesi gibi birçok sirke çeşidine rastlayabilirsiniz. En çok bildiğimiz ve en çok tükettiğimiz sirke çeşidi elma sirkesidir. Cilt ve saç bakımında, yağ yakımı ve detoks konusunda elma sirkesi başrolde olsa da aslında tüm sirke çeşitlerinin faydaları vardır. Örneğin, böbrek taşı düşürmede Gilaburu sirkesi, kolesterolü dengelemede Alıç Sirkesi, zayıflama konusunda pirinç sirkesi, hücre yenilemede enginar sirkesi ve kemikleri güçlendirmede ceviz sirkesi öne çıkmaktadır. 


Gebelikte Sirkeli Su içilir mi?

Sirke içmek vücudunuzun temizlenmesine ve bağışıklık sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur. Sirke içmek ile ilgili olarak birçok yazı ve bilimsel araştırma mevcuttur. Fakat bahsedilen faydalar her kişi için geçerli olduğu anlamına gelmez. Eğer sizler de bu şekilde direkt olarak sirke içmek isterseniz bu noktada öncelikle doktorunuza danışmalısınız. Herhangi bir gıda alerjinizin olmadığına emin olduktan sonra sirke içmeyi diyet rutininize ekleyebilirsiniz. Gebelik durumunda da aynı kanı geçerlidir.

Sirke Bebeklere Verilir mi?

Çoğu anne çocuklarının sağlığı için onlara sirke içirmek ister. Bu noktada “Sirke Bebeklere Verilir mi” sorusu akıllara gelir. Bu noktada dikkat şarttır. Sirke asidik bir sıvı olduğundan bebeklere ağır gelebilir. Bu yüzden belirli bir yaştan sonra doktor kontrolünde bunu yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Gece Yatarken Sirkeli Su İçmek Gerekli mi?

Genel olarak aç karnına tüketilmesi gereken sirke için aslında zaman çok önemli değildir. Gece yatmadan ya da sabah kalktığınızda da sirkeyi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Doğal Sirke Satın Almak İçin… 

Piyasada çok fazla sirke markası ve çeşidi vardır. Bu yüzden sirke aldığınız yerin önemi büyüktür. Öncelikle, satın alacağınız sirke doğal olmalıdır. Aynı şekilde sirke içinde kullanılan ürünlerin organik tarım kurallarına göre yetiştirilmiş olması gerekmektedir. Bu konuda Söyle Yerinden sizlere en doğal sirke ve çeşitlerini sunmaktadır. Bünyesinde birçok markayı da barındıran Söyle Yerinden ile Egedekiler, Orun Gıda, Urla Kadın Koop, Alta Naturel gibi mağazalardan rahatlıkla Sirke Satın Alabilirsiniz.