Kahvaltı Sofranızı Şenlendirecek Kuymak Tarifi

Upuzun süren bir lezzet deneyimine hazır olun! Hafta sonu yapacağınız güzel bir kahvaltıda, keyfinizi iki katına çıkarak yöresel bir tat olan kuymak, Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden. Genellikle Trabzon’la birlikte anılan söz konusu kuymak; mıhlama ya da muhlama olarak da adlandırılıyor. Siz isterseniz ona mıhlama deyin, isterseniz kuymak. İsminin bir önemi yok zira, onun önemi eşsiz lezzetinde…

“Peki, Kuymak Nasıl Yapılır?” diye soruyorsanız, sizleri böyle alalım…

Trabzon Usulü Kuymak Tarifi

Kahvaltı sofranızı renklendirecek ve uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek bir kuymak yapmak, aslında tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Birkaç temel malzemeden oluşan Kuymak Tarifinde, üstün lezzet elde etmek için gerçek bir Kuymak Peyniri kullanmanız gerekmekte.

Bu noktada bizler tarifimizde, Söyle Yerinden’in geniş ürün yelpazesinde bulunan ve kuymak için özel olarak üretilen peyniri tercih ettik. Yerel bir tedarikçi olan Trabzon Köyevi’nin üretimi kuymaklık telli peynirini ya da yağlı eritme telli peynirini sipariş verebilir, aynı zamanda kuymak için ihtiyacınız olan diğer tüm malzemelere Trabzon Köyevi ayrıcalığı ile Soyleyerinden.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler:

. 4 yemek kaşığı Trabzon Köyevi Yayla Tereyağı

. 4 yemek kaşığı Trabzon Köyevi Mısır Unu

. 300 gram Trabzon Köyevi Kuymaklık Telli Peynir

. 2 su bardağı su

*Kuymak için Trabzon Köyevi Kuymaklık Dil Peyniri çeşidini de tercih edebilirsiniz.

Kuymak Yapılışı:

1.       Bir tavanın içerisine tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.

2.       Eriyen tereyağına mısır ununu yavaş yavaş ilave edin, tahta bir kaşık yardımıyla mısır ununu kavurun.

3.       Mısır unu kavrulup renk almaya başladığında suyu ekleyin. Su kaynamaya başladıkça mısır unu şişecektir.

4.       Tamamen şişen mısır ununa kuymaklık peyniri ekleyin ve arada bir karıştırarak peynirin eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

5.       Kısık ateşte pişmeye devam eden kuymak suyunu çekip, tereyağı üste çıktığında vazgeçilmez lezzetlerinizden olmaya aday olan kuymağınız pişmiş olacaktır.

6.       Sıcak olarak servis etmenizi öneririz. Şimdiden afiyet olsun!