Salataların ve soğuk mezelerin vazgeçilmezi olan nar ekşisinin faydalarını öğrenmek ister misiniz?

Nar ekşisi Hangi Yöreye Ait?

Nar Ekşisi, nar suyunun içerisinde bulunan şekerin karamelize edilip suyunun uçurulması ile elde edilen bir üründür. Nar ekşisinin daha çok mayhoş ve tatlı bir tadı vardır. Genel olarak insanlar nar ekşisini balzamik sirke ile karıştırabilirler. Fakat ikisinin tadı ve kıvamı oldukça farklıdır. Nar ekşisi ile ilgili oldukça fazla merak edilen şeylerden biri de nereye ait olduğudur. Aslında buna tam bir cevap vermemiz yanlış olur. Çünkü nar ekşisi, Hatay olarak karşımıza çıkar. Fakat sadece Hatay’da kullanılmaz; onu genel olarak tüm güney mutfaklarında bulabilirsiniz. Fakat yine de ilk olarak Hatay kabul görmüştür.


Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?

Nar ekşisinin kalitelisini kullanmak salata, meze gibi soğuk yenen yemeklerin lezzetini oldukça arttırır. Diğer türlü zaten nar ekşisi değil nar ekşisi suyu kullanmış olursunuz. Peki evde nar ekşisi yapabilir misiniz? Tabi ki de evde de nar ekşisi yapabilirsiniz.  

Nar Ekşisi Yapımı

Nar Ekşisi İçin Malzemeler

5 kg kabuklu ekşi nar

1 tatlı kaşığı tuz

Nar Ekşisi Tarifi

Nar ekşisi yapmanız için öncelikle narları bölmeniz gerekmekte. Ardından tahta kaşık ile narları güzelce soyduktan sonra geniş ve derin bir kaba alın. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şeylerden biri narın zarlarının iyi temizlenmesidir. Çünkü, aksi halde nar ekşisinin tadı acımtırak olur. Temizlenen nar taneleri sıkılmaya hazırdır. Bu aşamada daha pürüzsüz bir kıvam olması için mutlaka robot kullanmalısınız. Aksi halde tanecikli olabilir. Robot ile narların suyu çıkana kadar çevirme yapılır. Ardından süzgece alarak kalan taneciklerden ve posadan kurtulabilirsiniz. Böylece nar suyunuz hazır. Ardından süzülen nar suyu genişçe bir tencereye alınır ve en az 3-4 saat kaynatılır. Bu noktada en önemli püf noktası, sıvı kaynarken oluşan köpükleri temizlemektir. Yoğun, akışkan bir kıvam aldığında nar ekşiniz olmuş demektir. Altını kapatmaya 5 dk kala tuz atılır ve soğuyana kadar bekletilir. Dinlendikten sonra cam şişeye alarak buzdolabınızda saklayabilirsiniz.


Nar Ekşisi Neye İyi Gelir?

Nar ekşisi yemeklerde ve salatalarda oldukça lezzetli bir sostur. Aynı zamanda çok da faydalıdır. Nar Ekşisinin Faydaları prostat kanseri gibi zor olan bir kanserin iyileşmesinde önemli rol oynar. Bu kanserinin sebep olduğu hücrelerinin büyümesinin durdurarak kanseri önler. Diğer bir faydası ise kan basıncını azaltır ve bu sayede tansiyonun düşürmesine yardımcı olur. Diğer bir faydası ise şeker hastalığı tedavisinde kullanılır. İnsülin direncini azaltır ve kan şekerini düşürür. Nar ekşisinin diğer bir faydası ise sindirim sistemine iyi gelir. C, E ve K vitamini içerdiği için vücuda güç de sağlayan Nar ekşisi kemikler içinde oldukça faydalıdır. Son olarak ise nar ekşisi hafıza konusunda da oldukça yararlıdır.


Hangi Nar Ekşisi Daha İyi?

Nar ekşisinin tadını aldıktan sonra onu artık her yemekte ve salatada kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun içinde sağlıklı ve kaliteli olan bir nar ekşisi almak oldukça önemlidir. Aksi halde yararından çok zararlarını görebilirsiniz. Gerçek ve kaliteli bir nar ekşinin tadı zaten her şekilde anlaşılacak bir türdedir. Nar ekşisini evde de yapabileceğinizi söylemiştik fakat bununla uğraşmak istemeyen ya da çalışan kişiler için kaliteli bir nar ekşisi oldukça önemlidir. Bunun için de kalitesi ve öncü firma söyleyerinden.com sizlerin hizmetindedir. Söyle Yerinden çeşitli Nar Ekşisi Markalarını sizlere sunar. Sizler de kişisel zevkinize göre istediğiniz marka nar ekşisi ile gerçek nar ekşisinin tadına varabilirsiniz.